Kennisbank

Alumio als chefkok

“Wat is een API?” is een vraag die ik regelmatig krijg. En ja, hoe leg je dat uit aan iemand die geen kennis heeft van datastromen? In mijn zoektocht om dit het beste uit te kunnen leggen, kwam ik de volgende vergelijking tegen: een API is als een ober in een restaurant. Na hier wat over na te hebben gedacht, ben ik dit concept gaan uitbreiden, om zo een duidelijk antwoord te ‘bereiden’ op de vraag die mij werd gesteld. Want als we deze vergelijking aanhouden, kun je het hele datamigratiesysteem in jip-en-janneketaal uitleggen.

Alumio Associate Partner

De initiële vraag kreeg ik van een familielid, nadat ik enthousiast vertelde dat we Associate Partner bij Alumio zijn geworden. Bij mijn antwoord op de vraag wat Alumio dan deed en wat wij hiermee gingen doen, werden de ogen groter toen ik begon over het koppelen van Alumio met elk systeem, via bijvoorbeeld een API.

API als bezorgservice

Zie een API als je bezorgservice. Bijvoorbeeld de vrachtwagen die je bestelling van de boer naar je restaurant brengt, de ober die je maaltijd vanuit de keuken naar je tafel serveert of de bezorger die je maaltijd vanaf het restaurant voor je deur komt afleveren. Maar wie is dan de chefkok, degene die de producten van de boer verwerkt tot heerlijke gerechten?

Alumio bereidt je gerecht

En dat is waar Alumio komt kijken. Alumio is de chef die jouw maaltijd klaarmaakt zoals jij dat wil. Als we die vergelijking verder trekken, kunnen we zeggen dat een incoming in Alumio de boer is en Alumio de chefkok. Deze interface bereidt immers je data op een manier waarop deze handelbaar wordt voor jouw systeem, in het restaurant via de ober of thuis via een bezorgservice. Een incoming in Alumio zorgt voor de juiste ingrediënten, een API brengt ze naar de chef, en de chef, Alumio bereidt jouw data (je ‘gerecht’), zoals jij het lekker vindt.

Benieuwd naar de voordelen van Alumio om jouw data flow onder controle te krijgen?

Als e-commerce partner voor meerdere partijen vinden we ook voor jou de beste manier om jou data op de goede plek te krijgen, bijvoorbeeld via Alumio of een maatwerk-chefkok!

Vul het formulier hiernaast in en we nodigen je uit voor een kop koffie om vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen. Werken wij binnenkort aan jouw oplossing?

Contactformulier