Kennisbank

Memo-ICT: Shopware expert voor REST-API integraties

Stel je gebruikt verschillende systemen om jouw producten en/of services aan te bieden aan klanten die je Shopware webwinkel bezoeken en gebruiken. Een van deze systemen is het Shopware platform dat je gebruikt om jouw producten aan te bieden. Zodra iemand iets bestelt, moet je informatie van het platform invoeren in een ander platform, bijvoorbeeld een voorraadbeheer systeem. Kleine stapjes in jouw bedrijfsproces, die makkelijk geautomatiseerd kunnen worden. Met het automatiseren verklein je de kans op foutjes maar bespaar je ook tijd.

 

Waar staat REST-API voor?

Misschien heb je al vaker gehoord van een API connectie. API staat voor Application Program Interface. De uitleg van wat een API connectie is en hoe we dit toepassen in combinatie met Alumio, vind je hier. Een voorbeeld van een API connectie, is een connectie tussen jouw webshop en een mobiele app waar klanten gebruik kunnen maken van een product, een cursus of workshop die ze van je hebben gekocht. API connecties worden geschreven voor specifieke platformen. En daarmee zijn API connecties dus niet altijd breed toepasbaar.

Een REST-API is daarentegen wel breed toepasbaar. REST staat voor Representational State Transfer. Dit type API is gebouwd op de principes van HTTP en zorgt ervoor dat je dezelfde connectie kunt gebruiken voor verschillende platformen of applicaties.

REST-API integraties met Shopware

Met de REST-API integratie met Shopware kun je andere websites toegang geven tot bijna alle informatie binnen je Shopware winkel. Om een REST-API te integreren met Shopware, moet je aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo moeten alle query’s UTF8-gecodeerd zijn, en moet je bijvoorbeeld ook headers op je website aanpassen om te zorgen dat de REST-API connectie alle benodigde informatie kan ophalen van je Shopware winkel.

Voorbeelden van automatisering met REST-API op het Shopware Platform

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om het ophalen van typen informatie. Het automatisch ophalen van informatie vanuit je webshop kan met afbeeldingen, documenten of andere data. Bijvoorbeeld het adres van je klant of een bepaalde categorie producten. Stel, je wilt je producten die je op Shopware hebt staan ook automatisch inladen op een Third-party website zoals Channable of bol.com. Een connectie tussen jouw website en de andere website, zorgt er voor dat je geen individuele product data hoeft in te vullen of voorraden op verschillende platformen hoeft bij te houden.

Hulp bij integratie REST-API en Shopware

Wanneer je op Shopware 5 zit, of wanneer je al op de nieuwste editie van dit e-commerce platform zit: een betrouwbare Shopware specialist is altijd handig. Memo-ICT is de Shopware specialist van Nederland. Heb jij een nieuwe, verouderde of een bestaande Shopware webwinkel die nóg beter kan? Wij helpen jou graag mee met het creëren, opzetten of integreren van REST-API’s met je Shopware webwinkel.

Contact

Voor complexe vraagstukken maar ook voor de kleinere webshop: de Shopware experts van Memo-ICT helpen je graag mee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contactformulier