Plugins

Creditnota plugin: snel en gemakkelijk creditnota’s in webshops aanpassen en opstellen

Is het creëren van creditnota’s in jouw webshop appeltje eitje of moet je eindeloos gegevens updaten voordat jij een mooie creditnota hebt opgesteld voor jouw (zakelijke) klanten? Met deze extensie voor Shopware 6 maak je handig een kredietnota in het Shopware systeem van je webshop.

Wat is een creditnota?

Een creditnota wordt ook wel een creditfactuur genoemd. Om de boekhouding goed bij te houden moet je af en toe een creditnota verschaffen. Zo geef je jouw klanten de mogelijkheid om foutieve belastingverplichtingen, in de vorm van BTW, te compenseren. Met een creditnota verstuur je een officieel document waarop je aangeeft dat een bepaald bedrag verlaagd is, of kwijtgescholden. Over het algemeen is een creditnota negatief en staat er een minteken voor. Je kunt er bijvoorbeeld eentje versturen wanneer je producten retour hebt ontvangen, wanneer je onvoldoende producten hebt om te leveren of wanneer je een ander aantal uren hebt gewerkt dan was begroot. Je kunt het zien als het rechtzetten van een voorheen verkeerd opgestelde factuur.

Wat is het verschil tussen een creditnota en een debet nota?

Precies het tegenovergestelde van een creditnota is een debet nota. Met een debet nota kun je extra kosten die je hebt gemaakt voor je klanten in rekening brengen. Omdat je nooit een factuur mag aanpassen, wordt er een debet nota opgesteld om dit recht te zetten. Op het moment dat jij je eigen webshop runt, en je eigen boekhouding doet, kun je van deze debet en creditnota’s gebruik maken voor je boekhouding.

Kun je creditnota’s maken in je Shopware webshop?

Ja, met de plug-in die Memo ICT heeft ontwikkeld kun je makkelijk een creditnota verstrekken. Je kunt dit doen door met de plug-in, rechtstreeks in de orderregels aanpassingen te maken. Zo kun je voor elke bestelling makkelijk elk gewenst bedrag crediteren. Wil je deze plugin toevoegen aan jouw Shopware 6 webshop? Dan kun je de plugin hier downloaden in de Shopware store.

Koppelen van webshop aan accountingsysteem of accountingsoftware

Op het moment dat je een API connectie op wilt zetten tussen jouw webshop en de boekhoudsoftware die je gebruikt, kun je hier uitgebreide instructies vinden om dit zelf op te zetten. Op het moment dat jij deze verbinding legt tussen jouw Shopware webshop en het accountingsysteem dat je gebruikt, hoef je geen dubbele informatie meer te verwerken in verschillende systemen.

Hulp bij installatie en automatiseren van webshop, plugin en API connecties

Memo ICT is officiële Shopware specialist. Met een team van experts helpen we jou graag mee het instellen van bestaande plugins en extensies voor jouw webshop. Maar ook voor het  ontwikkelen van deze, of het instellen van API connecties tussen jouw e-commerce store en andere (boekhoud) systemen, ben je bij ons aan het juiste adres.

Contactformulier